Scheidsrechter

Jan Keuppens

Accommodatie

KFC Sint Martinus Halle

De wedstrijd startte veelbelovend. Veel inzet langs beide kanten. Er was grinta wat men noemt. Alleen de echte kansen en doelpunten bleven uit. Al kwam De Kempen na 20 minuten wedstrijd wel steviger opzetten en waren de beste kansen voor hen. KFC Halle kon maar moeilijk weerwerk bieden in de aanvallende positie. Van Broeckhoven, Callier en Van den Eynden bleven onzichtbaar.

Iets over het half uur kon De Kempen dan toch hun aanvalslust verzilveren met een doelpunt. Een fout in de verdediging van Halle brak de linkerflank open en Moorkens kon profiteren door simpel in de rechterhoek binnen te tikken.

Met dit doelpunt was er geen man overboord, de inzet bleef bij beide partijen , al was het nog steeds moeilijk voor KFC Halle om de linies correct te aligneren en werd er geen homogeniteit gevonden met de voorste linies.

Na de rust kwam KFC Halle meer furieus uit de kleedkamers en ging het echt op zoek naar de aansluiting, maar ook dan kon er moeilijk aansluiting gevonden worden met de voorste linies, Van Den Eynden bleek de meest bedrijvige en na een doorbraak op links van eerstgenoemde had de keeper van de Kempen rood moeten krijgen toen er alleen man en geen bal werd meegenomen. Dat had een kantelmoment kunnen zijn maar het was maar een gele kaart voor de keeper.

Langzaamaan kwam De Kempen meer in de wedstrijd en besefte het dat er op de counter mogelijkheden waren. De kwantiteit van KFC Halle was ok, maar de kwaliteit liet te wensen over.

En op 2 minuten was de wedstrijd hierdoor gespeeld. Twee analoge fases op rechts met een voorzet en simpel afgemaakt bracht de stand op 0-3. Een beetje te goedkoop om zo weg te geven.

De wedstrijd was gespeeld en De Kempen kon nog een vierde maken maar het was alleen aftellen naar het einde van de wedstrijd.

Een moedig elftal van KFC Halle vandaag dat veel inzet heeft getoond maar dat weining aansluiting kan vinden in de gelederen om er echt een fluwente voorstelling van te maken. Veel kwantiteit maar te weinig kwaliteit gezien.

Volgende week wacht nog een "gelijke match tegenstrever uit de vorige ronde". Benieuwd of we nu wel het voordeel in onze richting kunnen zettten.

Kessel United - KFC Halle 25/02/2024 15u00, allen op post.