Scheidsrechter

Günther Maria Snels

Accommodatie

KFC Sint Martinus Halle

De wedstrijd begon voorzichtig maar KFC Halle nam het initiatief in de eerste minuten van de wedstrijd, tot in minuut 6. Een hoekschop van KFC Dessel Sport die veel te makkelijk door Goots in doel werd gekopt. KFC Halle was op achtervolgen aangewezen.

Daarna ging de wedstrijd verder en KFC Dessel Sport had duidelijk vertrouwen getankt uit het doelpunt. De aansluitingstreffer voor KFC Halle was opeens heel ver weg. Slechte passes, geen doelgevaar en een verdediging in blok van KFC Dessel Sport lieten onze jongens weinig tot geen kansen. Ondertussen bleef KFC Dessel Sport onze linies bedreigen, gelukkig zonder al te veel kansen en doelgevaar.

En opeens, in minuut 37 was daar het spreekwoordelijke "appeltje uit de kast". Een voorzet richting doel werd betwist door Van den Eynden en de bal ging in doel. Tot grote consternatie van beide partijen en het publiek werd het doelpunt door de scheidsrechter goedgekeurd, iedereen ging ervan uit dat Van den Eynden in de fout ging op de keeper. Niet dus, en de stand was 1-1.

Een paar minuten later kon een voorzet vanop rechts met de kop verlengd worden naar Verhoeven die de bal aanpakte, een heerlijke kapbeweging maakte en zich vrij speelde en vervolgens loep zuiver rechts binnen schoot. Opeens zag het er allemaal anders uit voor KFC Halle.

Dan gingen we rusten en na de pauze een beetje herhaling van het beeld van de eerste helft. KFC Halle dat intitiatief nam en KFC Dessel Sport dat langzaam terug in de wedstrijd kwam. Wat volgde waren momenten van kansen op en af waarbij Verheyen heel alert stond te keepen in doel. Het kon alle kanten op. Zowel de 3-1 als de 2-2 waren mogelijk.

En hoewel de beste kansen absoluut voor KFC Halle waren, was het Ouderits van KFC Dessel Sport die de 2-2 op het scorebord zette met een heerlijk doelpunt vanop links in de rechterhoek binnen getrapt. Verheyen was kansloos.

Vervolgens kregen we nog een slotoffensief met halve kansjes en veel gele kaarten.

Er is een spreekwoord dat zegt "wie de meeste doelpunten maakt in het voetbal wint de wedstrijd". Wel in dit geval had KFC Halle de meeste doelpunten moeten maken. Zeker met het duo Van Broeckhoven en Van den Eynden waren de kansen er, maar niet de doelpunten. Dat doelpunt viel aan de overzijde waardoor we een resultaat hebben met gemengde gevoelens.

Volgende week trekken we naar de buren van Westmalle, 26/11/2023 Westmalle - KFC Halle, 14u30. tot dan.