Theo Vanmeert

Accommodatie

KFC Sint Martinus Halle

Wat een wedstrijd van onze Dames!!!

De wedstrijd begon met de aftrap van burgemeester Mevr. Verstreken. Zij had de wedstrijdbal geschonken voor onze dames en nam zelf het intitiatief om de wedstrijd op gang te trappen. Dank je wel uit naam van de Dames van KFC Halle.

De wedstrijd begon aftastend met een beetje op en af voetbal zonder echt noemenswaardige kansen. Toch waren het onze Dames die het initiatief naar zicht toe trokken en de kansen probeerden te creëren. Van Beemen kreeg eerst een geweldige kans om de 1-0 binnen te trappen maar een alerte Van den Houte kon dit voorkomen. Vijf minuten later kon Van Beemen dan toch doorzetten en terug leggen op Goethals die trapte op doel. Van den Houte moest lossen en Coesemans kon simpel binnen tikken.

Na het doelpunt van onze Dames kwam Lyra - Lierse sterker opzetten en bijna was het door een misverstand achteraan de gelijkmaker. Even later kwam deze er toch na een te gemakkelijk doelpunt door de ruimte die werd gelaten.

Wat zou volgen was een spelbeeld dat op en af ging met kansen aan beide kanten. Onze Dames kwamen ontzettend goed weg na een heet standje voor doel waarbij Van Eester redde en Aerts tot twee keer toe in vijf seconden de bal van de lijn kon keren. Aerts zou wat mij betreft uitgeroepen moeten worden tot vrouw van de wedstrijd. Puike prestatie. Het was meteen ook duidelijk dat er een doelpunt zou vallen, alleen wisten we niet langs welke kant.

Gelukkig voor onze Dames viel het doelpunt aan hun kant. Weer Van Beemen kon doorzetten alleen op doel en opnieuw stond Van den Houte in de weg maar opnieuw werd de bal gelost en kon Somers simpel binnen tikken. Een kopie van het eerste doelpunt.

We gingen rusten met 2-1 voorsprong.

Na de rust kregen we min of meer hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Beide ploegen deden moeite en na verloop van tijd kwamen de kansen er ook. Dit keer in de tweede helft kwamen de meest gevaarlijke kansen echter van de thuisploeg. Van Beemen en Van Poecke kregen de kansen maar konden ze niet afmaken. En zo zouden er nog een handvol spannende minuten volgen. Campo kreeg op het einde nog de mogelijkheid om Lyra-Lierse het genadeschot te geven maar de bal ging naast.

Na een rondje nagelbijten werd er afgefloten en was de buit binnen. Het had vele kanten kunnen opgaan maar na 90 minuten mogen we stellen dat KFC Halle de verdiende winnaar was van dit duel. Inzet, voetbal, verbondenheid, alles was aanwezig.

KFC Halle is fier  op hun Dames met deze overwinning. Top.

Volgende week wachten de piraten uit Deurne, Thor Pirates, vrijdag 01/12/2023 om 20u30, allen op post.