Scheidsrechter

Ludo Mols

Accommodatie

KFC Sint Martinus Halle

KFC Halle en K Bevel FC begonnen de wedstrijd zeer evenwichting. Er waren kansjes langs beide zijden en soms had Bevel iets meer overwicht en soms Halle.

Tot in het midden van de eerste helft toen de bal door een verdedigingsfoutje bij Arras kwam en die via een mooi lobje de keeper omzeilde en de 1-0 binnen legde. Kort daarna had Halle een strafschop moeten krijgen door handsspel van Bevel in de 16. De scheids had het anders gezien. Bevel kreeg weinig echt goeie kansen en de flanken werden puik afgedekt door Van Rompu en Van Eester geflankeerd door Geens L. als laatste speelster.

Het tempo zakte een beetje en we gingen rusten met een 1-0 voorsprong.

De koffie was nog maar net doorgespoeld en na 5 minuten in de tweede helft speelde Van Poecke Arras heerlijk vrij die de kans niet liet liggen en de 2-0 in doel schoot. Een verdiende voorsprong voor onze Dames die bij momenten heerlijk voetbal op de mat legden. Het ganse middenveld Arras, Goethals en Geens E. konden het goed vinden met elkaar.

In minuut 60 volgde dan een cruciale fase in de wedstrijd. Van Rompu ging aan de kant en dat gaf Bevel meer de mogelijkheid om de flanken die tot dan toe zeer goed gesloten waren beter te benutten. Dit resulteerde uiteindelijk in de aansluitingstreffer van Bevel. In eerste instantie had dit weinig invloed op onze Dames en zij kregen nog zeer mooie kansen om de score op dat moment te verhogen, onder meer door kansen van Van Poecke en Arras.

Door het tegendoelpunt en het missen van de kansen kon men de onzekerheid voelen in de gelederen van KFC Halle. Dit leidde tot de gelijkmaker van Bevel.

In minuut 83 kwam Van Rompu terug in de wedstrijd maar eigenlijk was het kalf verdronken en kon iedereen het derde doelpunt van Bevel ruiken, wat ook in het slot van de wedstrijd gebeurde. Eindstand 2-3.

Heel erg jammer, want onze Dames speelden echt mooi voetbal met elkaar, maar gemiste kansen en een onbegrijpelijke wissel in minuut 60 hebben de drie punten niet in Halle kunnen houden.

Volgende week gaan we op bezoek bij KFC Lint, zaterdag 9 maart 2024, 16h00. Allen op post.