Scheidsrechter

Julien Andries

Accommodatie

KFC Sint Martinus Halle

De wedstrijd begon voorzichtig maar onze Dames namen wel het heft in handen. Gedurende een twintigtal minuten was er een permanente dreiging met een aantal kansjes maar niet echt uitgesproken doelkansen.

Maar in minuut 20 kon Somers doorzetten op links en met enige kap en draaiwerken kwam de bal bij de vrije Arras die helemaal alleen voor de keeper stond zonder ook maar enige dreiging, koelbloedig werd de keepster gepaseerd en de stand stond 1-0.

Het doelpunt gaf Arras inspiratie om een minuut later zelf op wandel te gaan en als een mes door boter door te verdediging van Ranst te snijden en de 2-0 simpelweg in het mandje te leggen.

Na de 2-0 ging het tempo een beetje uit de wedstrijd maar ook KFC Ranst kon geen vuist maken in de wedstrijd. Er waren een paar kansen voor KFC Ranst maar door onmondigheid werden deze kansen steeds vakkundig de nek om gedraaid, al moet de eerlijkheid wel gebieden dat Aerts attent stond te keepen.

Net toen iedereen zich aan het opmaken was voor de rust kwam daar het spreekwoordelijke duivel uit het doosje toen Goethals de bal toegespeeld kreeg en op wandel ging in de 16 van de tegenstrever en de bal vanop rechts keurig in doel trapte. Zeer verdienstelijk voor haar en uiteindelijk het doelpunt dat ze al lang verdiende.

Na de rust probeerde onze Dames opnieuw het heft naar zich toe te trekken maar het was Ranst dat toch ook meer prominent aanwezig begon te zijn, weliswaar zonder echt uitgesproken doelgevaar.

Arras kreeg nog drie vrije trappen vanop een aardige plek maar kon deze niet verzilveren tot in minuut 67 de verdedigers van Ranst de bal bezorgde aan Arras die netjes kon doorsteken dwars door de verdeiging van Ranst en de keepster in de linkerhoek verschalkte. Lien de tank werd geopperd door de supporters en eigenlijk geen verkeerde keuze gezien de doorzetting met de bal die Arras kan forceren, ook hier met dit doelpunt.

Ranst kon nog even prikken met een speelster die alleen door was maar Aerts toonde opnieuw doorzicht in het voetbal spelletje door attent positie te kiezen en zo de speelsters naar buiten te dwingen.

Een speciale vermelding moeten we ook doen voor Geens L. die vandaag puik werk leverde in de verdediging en als een stofzuiger de grasmat netjes schoon hield.

Toen de keepster van Ranst dan ook nog late kerstcadeautjes ging uitdelen door te blunderen en Coesemans simpel kon afmaken was de wedstrijd gespeeld.

Arras kreeg nog een applaus vervanging in minuut 78 en daarna was de wedstrijd gespeeld en lag de 5-0 vast.